Pazar, Eylül 11, 2011

Welcome Home Juventus!


Geçen sezon ilk 4 hedefiyle başlayıp sezonu kötü bitiren Juventus sonunda kendi evinde açıyor sezonu. Muazzam bir açılış töreni ve ardından Juventus'un forma rengine ilham kaynağı olan Notts County ile yapılan hazırlık maçı izledik. Della Alpi'nin yerine yapılan stad şu anda Juventus Stadium ya da Juventus Arena olarak biliniyor ancak isim hakları Sportfive adlı şirket tarafından satın alınmış durumda. Aşağıdaki iki video ise Andrea Agnelli ile Alessandro Del Piero ve Giampiero Boniperti'nin açılışta yaptıkları duygu yüklü konuşmalar. Özellikle Boniperti konuşurken duygulanmamak mümkün değil.



 

Stadın ilk resmi maçı ise bugün 13:30'da Parma'ya karşı oynandı. İlk yarısını izleyebildiğim maçta Juventus kanatları etkili olmazken bekler De Ceglie ve Lichtsteiner ciddi katkı verdiler, ki golü de Pirlo'nun muazzam pasını değerlendiren Lichtsteiner attı.
İkinci yarıda özetlerden görebildiğim kadarıyla oyunu kontrol eden Juve ciddi pozisyonlar bulup, Pirlo ve Marchisio'nun etkili oyunuyla 4-1 kazanmış. Son dakikalarda De Ceglie penaltı yaptırıp kırmızı kartla atılırken eski bir Juve oyuncusu olan Giovinco penaltı atışını değerlendirip Juventus'a gol atmayı ihmal etmemiş.

İlk maçtan bakacak olursak Pirlo, Marchisio, Lichtsteiner ve Barzagli iyi oynamışlar. Matri kaldığı yerden devam ediyor zaten, Il Capitano Alex Del Piero'ya laf eden taş olur. Krasic de sağ kanatta formunu bulur ve domine etmeye başlarsa baya iyi bir Juventus izleriz gibi duruyor bu sezon.

Meraklısına Juventus marşıyla kapatalım yazıyı. #FedeBiancoNero



Juve! Storia di un grande amore. Bianco che abbraccia il nero. Coro che si alza davvero, per te.

Cumartesi, Eylül 03, 2011

Reto Ziegler Fenerbahçe'ye Neler Katar?

 4-5 gün önce ilk defa çıkmıştı Ziegler <---> Fenerbahçe söylentisi. Trabzonspor ilgilendiğinde üstüne konuşuldu yazıldı gerçi ama kısaca dün gece twitter'a yazdıklarımı toparlamak istedim.

16 Ocak 1986 doğumlu Ziegler, hem sol bek hem de sol kanat oyuncusu. Kanattan bozma beklerin aksine bekten bozma kanat diyebiliriz Ziegler için çünkü alt yapıdan itibaren ilk tercihi hep bek olmuş. Tottenham kariyeri boyunca sürekli kiralık olarak yollanan genç İsviçreli, son takımı olan Sampdoira tarafından bonservisiyle birlikte alınır. 21 yaşında Serie A'ya transfer olan Ziegler, yavaş yavaş Sampdoria'da ilk 11 oyuncusu olmaya başlar ve 5 yılını bu kulübe verir.

5 yıllık Serie A macerasında 88'i ilk 11 olmak üzere 128 lig maçında görev yapan oyuncu toplamda 4 gol atıp, 13 asist yapar. Ofansif yönünün defansif özelliklerine göre daha iyi olduğu söylenen bir bek için düşük buldum ben rakamları ancak dikkatli gözle hiç bir maçını izlemediğim için ofansif katkısının ne boyutta olduğunu bilemiyorum. İleri çıkışlarında arkasında boşluk bırakabilmesi tek dezavantajı gibi duruyor ki bu aslında geliştirmek istediği bir yönü deniyor. Öte yandan Andre Santos ile kıyaslayacak olursak, bizi memnun edecek özelliği oyun olarak belli bir standardın altına düşmüyor oluşu. Her ne kadar Juventus'a transfer olan diğer İsviçreli Lichtsteiner kadar komple bir bek olmasa da Uğur Boral - Caner olan sol bek rotasyonumuza ciddi katkı sağlayacak bir isim.

Gelelim transfer mevzusuna. Sezon sonunda henüz Juventus'ta teknik direktör koltuğunun kime emanet edileceği bilinmezken onu Sampdoria'ya getiren adam olan Marotta'nın insiyatifiyle ücretsiz olarak Juventus'a geldi Ziegler. Kadroda hali hazırda De Ceglie varken ve Vidal için ciddi girişimler varken geldi takıma. Ne kendisinin ilk 11 beklentisi vardı, ne de sonradan açıklanan teknik direktör Conte onu direk 11 oyuncusu olarak düşündü. Daha sonra Trabzonspor söylentileri çıktı ayyuka. Trabzonspor'un Ziegler'i bonservisiyle almak istediğini hatta Juventus'a bu yaz ücretsiz gelen oyuncu için €2.5M önerdiğini biliyoruz. Ancak transfer gerçekleşmedi ve gelen ilk haberler Ziegler'in teklifi reddettiğiydi. Daha sonra Ottmar Hitzfield'ın Ziegler'e milli takımı düşünerek bu transferi yapmaması tavsiyesini verdiği söylendi. Ancak Fenerbahçe söylentileri bu haberi çürütmüş gibi şimdilik. Trabzonspor söylentilerindekinin aksine kiralık ve satın alma opsiyonlu bir transferden bahsedilmesi transferi daha olumlu kıldı bence. Ziegler bu sene çok fazla forma şansı bulamayacağı büyük bir takımdan 1 yıllığına ayrılıp hem kendini geliştirmek hem de göstermek istiyor diye düşünüyorum. Arada oyuncuya şehirlerle ilgili de bilgi verildiyse bunun da etkisi olmuş olabilir tabi.

Sonuçta KAP'a yapılan ilk bildirim ile resmen görüşmelerin başladığını öğrenmiş olduk. Finansal anlaşmalar imzalandığı anda da transfer bildirilir diye düşünüyorum. Dediğim gibi, şu anki sol bek rotasyonu düşünüldüğünde ciddi katkı sağlayabilecek ve standart bir performansı tüm sezon verebilecek bir isim Ziegler. Şimdiden hayırlı olsun Fenerbahçe'mize.

Son bir not. Transfer haberleri tabii ki verdiğimiz mücadeleyi ve aradığımız hakkımızı unutturmayacaktır. Yine de teknik kadronun takımı düşünerek hamlelerde bulunması sevindiriyor. En azında kulüp içinde işini iyi yapan birimler de var.