Pazar, Eylül 11, 2011

Welcome Home Juventus!


Geçen sezon ilk 4 hedefiyle başlayıp sezonu kötü bitiren Juventus sonunda kendi evinde açıyor sezonu. Muazzam bir açılış töreni ve ardından Juventus'un forma rengine ilham kaynağı olan Notts County ile yapılan hazırlık maçı izledik. Della Alpi'nin yerine yapılan stad şu anda Juventus Stadium ya da Juventus Arena olarak biliniyor ancak isim hakları Sportfive adlı şirket tarafından satın alınmış durumda. Aşağıdaki iki video ise Andrea Agnelli ile Alessandro Del Piero ve Giampiero Boniperti'nin açılışta yaptıkları duygu yüklü konuşmalar. Özellikle Boniperti konuşurken duygulanmamak mümkün değil.



 

Stadın ilk resmi maçı ise bugün 13:30'da Parma'ya karşı oynandı. İlk yarısını izleyebildiğim maçta Juventus kanatları etkili olmazken bekler De Ceglie ve Lichtsteiner ciddi katkı verdiler, ki golü de Pirlo'nun muazzam pasını değerlendiren Lichtsteiner attı.
İkinci yarıda özetlerden görebildiğim kadarıyla oyunu kontrol eden Juve ciddi pozisyonlar bulup, Pirlo ve Marchisio'nun etkili oyunuyla 4-1 kazanmış. Son dakikalarda De Ceglie penaltı yaptırıp kırmızı kartla atılırken eski bir Juve oyuncusu olan Giovinco penaltı atışını değerlendirip Juventus'a gol atmayı ihmal etmemiş.

İlk maçtan bakacak olursak Pirlo, Marchisio, Lichtsteiner ve Barzagli iyi oynamışlar. Matri kaldığı yerden devam ediyor zaten, Il Capitano Alex Del Piero'ya laf eden taş olur. Krasic de sağ kanatta formunu bulur ve domine etmeye başlarsa baya iyi bir Juventus izleriz gibi duruyor bu sezon.

Meraklısına Juventus marşıyla kapatalım yazıyı. #FedeBiancoNero



Juve! Storia di un grande amore. Bianco che abbraccia il nero. Coro che si alza davvero, per te.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder