Pazartesi, Ekim 17, 2011

Birer İmza Da Buraya Alabilir Miyiz Acaba?

Hepimizin malumu 6222 nolu Sporda Şiddet Yasası'nda özellikle taraftar cezalarının gereksiz yüksekliği. Ancak, çok süper kaliteli ligimizin birbirinden kalender yöneticileri daha farklı düşünmüş olacaklar ki Levent Bıçakçı'dan istedikleri çalışmada değişen maddelerden biri teşvik primini suç olmaktan çıkarıyor.

Peki bugüne kadar konuşan yöneticileri ne yapacağız? Tek tek örnek verip polemik yaratmayacağım ancak 3 Temmuz'dan bu yana her kamera görüşlerinde ağızlarını açanlar teşviğin cezasız olmasını görünce düşünmeden basmışlar imzayı.

Bıçakçı'nın yaptığı çalışma taslağında zaten değişmesi gereken kısımlar var tabii ki. Davaların Ağır Ceza yerine Sulh Mahkemeleri'nde görülmesi, taraftarlara öngörülen cezaların makul sınırlara düşürülmesi hatta bazılarının para cezasına çevrilmesi gibi değişiklikler mantık sınırları içinde. Ancak hiç bir insan bana teşvik priminin suç olmaması gerektiğini anlatamaz. Net olarak çalışmayı görmedim fakat şike teşebbüsünün de değişiklikle cezasız kalması öngörülüyor denmiş bir kaç yerde. Eğer doğruysa bu da ayrı bir facia.

Haberin ana kaynağı ise TRT Spor. Buradan ayrıntılı olarak okuyabilirsiniz haberi, fotoğrafı da aşağıda. Haberdeki bir diğer ayrıntı da değişiklik çalışmasına Bülent Arınç'ın verdiği tepki. Kendisini hiç sevmememe rağmen bu iş çocuk oyuncağı değil temalı açıklamasını net bir dille tüm bu yöneticilerin suratına yapmasını isterim. Akıllarını başlarına toplasınlar biraz.

Madem bu kadar imza atmaya meraklısınız buyurun şu alttaki metne de imza atın bir zahmet:

"Kulüpler Birliği olarak yapılmasını öngördüğümüz bu değişiklikle futbolu temizlemeyi düşünüyoruz. Teşviği cezasız bırakarak küçük kulüplere finansman sağlayıp paramız yettiği sürece rakiplerimize maçları zehir etmeyi bir görev kabul ediyoruz. Böylece hem istediğimiz sonuçlara ulşacağız hem de temiz(!) futbolun kalkınmasına, rekabetin gelişmesine yardımcı olacağız."

Son sözüm de şudur: Size yeterli teşviği versek de elinizi ayağınız çekseniz her türlü sporun içinden? Nasıl olur? Hem suç da olmayacakmış zaten, problem olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder